feriemål

Få balance i krop og sind med en solrig afslapningsferie

z11

Vi ved alle sammen godt, at hverdagen i allerhøjeste grad kan sætte pres på os. Ting som arbejde, socialt liv, hobbyer, kærlighedsliv og familie er som udgangspunkt gode ting. Men kombinere fylder de hverdagen op og gør den travl og fuld af både glæder og bekymringer.

Det betyder, at vi har meget lidt tid til at puste ud, mærke efter i os selv og gå ned i gear. Vi gør det nogle gange i weekenderne, men også dem fylder vi typisk op med en masse ting i form af fester, sociale arrangementer og lignende.

En ferie leverer mulighed for afslapning

Når man er i sit hjemlige miljø og hele tiden har de ting, der kan stresse og tage tid omkring sig, så er det svært at komme til at koble ned. For selvom krop og sind skriger på pause, så er der ikke tid eller mulighed for det.

Dette kan man ændre på, når man tager på ferie. Ferie er heldigvis noget, som vi alle har nogle uger om året. Og her er det vigtigt at udnytte denne mulighed bedst muligt. Det gør man allerbedst ved at rejse væk til et sted, hvor man lægger hverdagens forpligtelser langt bag sig.

Vælg solskin og ro

Der findes mange former for ferie, og det er langt fra dem alle, der som udgangspunkt er afslappende. For eksempel kan man tage på action-ferier, vandreferier eller rygsækrejser. Denne type af rejser kan noget særligt, men de er ikke gode, hvis kroppen har brug for absolut ro.

Her bør man geare helt ned for rejseambitionerne og vælge en ferie, hvor det eneste mål er sol, lækker mad og masser af afslapning. Efter en uge på en solbeskinnet strand, nogle lækre drinks og maser af søvn, vil man være langt bedr rustet til hverdagens strabadser.

computer

Tag på øhop i Grækenland

Et oplagt sted at opsøge solen og roen er smukke, solbeskinnede Grækenland. Grækenland er kendt for sine smukke, solrige øer med de hvide huse med blå tage. Her hersker harmonien og roen, og en tur rundt på de forskellige øer udgør den perfekte opladningsrejse.

Der er mange måder at foretage denne form for rejse på. Man kan for eksempel tage udgangspunkt i den populære ø Santorini, og så rejse frem og tilbage til nogle af de andre smukke øer i området. Men man kan også nøjes med at være ét sted og slappe helt af.

Fang solen på Mallorca

En anden klassiker er spanske Mallorca. Denne ø har i mange, mange år været en af danskernes absolutte favoritrejsemål, og det er der en grund til. Vil man gerne have lækker mad, smukke omgivelser, vand og sol, så er det her, man skal tage hen.

Især er Mallorca kendt for sit gode sommervejr. Tager man dertil om sommeren, så er man næsten garanteret optimale vejrforhold, og det tiltaler selvfølgelig rigtig mange. På Mallorca er der også mulighed for aktiviteter som cykling og kajakroning.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.