bmw

Guide: kom i gang med at skrive en blog om biler

z11

Som blogger er det rigtig godt at have styr på det emne, man gerne vil blogge om. Det vigtigste er, at du skriver ud fra noget af det, som interesserer dig. Hvis du gør det, kan læserne nemlig mærke, ar du brænder for emnet, og det er langt sjovere end en kedelig faktuel tekst uden nogen form for personlighed.

Det er svært at sige, hvad der får en blog til at stige i popularitet eller falde til jorden. Tit er der rigtig meget held og tilfælde involveret i forhold til, hvem der får succes inden for denne verden. Der er dog alligevel nogle meget konkrete ting, du som blogger kan gøre for at få succes. Her kommer en guide til nogle af dem.

Hav styr på den basale IT

Når du skal blogge, skal du selvfølgelig have en hjemmeside. Hjemmesiden er din platform, hvor du kan kommunikere ud til dine læsere. Du kan altid supplere med brug af andre sociale medier, men hjemmesiden er din primære base, og også her, dine artikler skal ligge.

Derfor skal den være i orden. Det betyder, at du er nødt til at have styr på de basale ting vedrørende opsætning af hjemmeside og opsætning af tekster. Hvis dit udgangspunkt er, at du ikke har det, så kan du med fordel tage et kursus eller læse vejledninger på nettet. På den måde kommer det hele til at gå nemmere og se mere professionelt ud.

arbejde

Vælg dine emner med omhu

Denne artikel tager udgangspunkt i dig, som gerne vil skrive en blog om biler. Biler er fede, og ved du meget om dem, så er der helt sikkert også en masse ting at sige. Men netop fordi emnet er så bredt, er du nødt til at vælge ud af de emner, du gerne vil skrive om.

Vil du skrive om en bestemt type af biler? Vil du skrive om dine egne erfaringer om bilist? Eller vil du måske hellere give gode råd til andre bilister? Hvis det sidste er tilfældet, så kan du for eksempel vælge at skrive om ting som autohjælp og vægtafgift ved bilkøb – det sidste kan du se et artikeleksempel på her.

Hav dig selv med

Noget af det, som adskiller en blog fra andre former for medier er, at personen bag bloggen får lov til at stå frem og vise sin personlighed. Sådan er det eksempelvis ikke på aviser, og du skal udnytte, at du har denne unikke chance for at bruge dig selv.

Det er derfor en rigtig god idé at skrive på en måde, så læserne kan fornemme dig i teksterne. Det fungerer også rigtig godt at bruge eksempler fra dit eget liv. På den måde bliver det hele lidt mere personligt og lidt mere sjovt.

blogger

Brug seo-optimering

Der skal en smule arbejde til, hvis din blog skal kunne opnå den popularitet, som du går og drømmer om. Der er nemlig mange blogs derude, som alle kæmpe om læserne. Derfor er det en rigtig god idé at bruge seo-optimering til at skabe reklame for din blog.

Du kan tilkøbe seo-optimering fra en række forskellige virksomheder, der alle arbejder professionel med området. Her kan du sammen med virksomheden selv designe den type af reklame, som passer bedst til dig og dit unikke blog-format.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.