hovedpine

Gode råd til at undgå hovedpine

z11

Hovedpine kan være hæmmende for ens dagligdag. Hvis man har hovedpine, kan det være svært at fuldføre sit arbejde og de huslige opgaver, fordi smerten er så overvældende. Mange tager piller, som eksempelvis Ipren eller Panodil, for at afhjælpe smerterne. Dette kan også lette smerterne for en stund, men det kurerer ikke problemet i det lange løb. I stedet for at gå og tage piller, kunne det være en idé, at undersøge roden til problemet. Det kan nemlig være nogle ting i din livsstil som forårsager hovedpinen. Så måske er det bare en lille livsstilsændring, som skal til, for at du kan blive fri for smerterne.  

grøntsager

Sov hele natten og drik meget vand

Hovedpine hænger ofte sammen med en dårlig søvn. Derfor er det vigtigt, at du sover de 7-9 timer om natten, som det anbefales. Det er en dårlig idé, at ligge med computeren til langt ud på natten. Det blå lys fra computeren holder dig nemlig vågen. I stedet kan du læse en bog inden du går i seng. Det er også vigtigt, at du har en god seng og en ordentlig madras. Det anbefales, at temperaturen i soveværelset, skal være lidt koldere end de andre rum. På den måde vågner du ikke op om natten, fordi du har det for varmt. Derudover skal du huske at drikke meget vand i løbet af dagen, da vandmangel kan forårsage hovedpine. 

Glade tænder

Brug bideskinne om natten 

Måske vidste du det ikke, men en bideskinne kan faktisk afhjælpe hovedpine. Hvis du skærer tænder om natten, er det meget sandsynligt, at du får hovedpine den næste dag. Heldigvis kan en bideskinne gå ind og støtte dine kæber, så du ikke får disse spændinger. Der findes mange forskellige slags skinner. Der findes både bløde og hårde modeller. Der findes også nogle, som du kan støbe selv. Du kan læse meget mere om de forskellige typer lige her: https://skinne.dk