2kvinder laver high5 armbøjninger

Undervurder ikke vigtigheden af parterapi

z11

Alt for mange par giver alt for let op når deres forhold går igennem en krise. Skilsmisser kan i dag gøres på en lap papir og kræver ikke mere end et par underskrifter. Ugifte par kan simpelthen slå op. Det sker faktisk tit per sms. Hvem ved, sådan kan man måske også snart klare en skilsmisse. 

Men bare fordi det umiddelbart er nemt at afsluttet et forhold, er ikke ensbetydende med at det altid er det bedste at gøre. Skilsmisser har altid skjulte omkostninger. Værst er det naturligvis når børn er involveret. Men også uden børn vil der være en emotionel pris at betale. Det kan give følelsesmæssige problemer i lang tid.

Der kan selvfølgelig være mange tilfælde hvor et brud er den eneste rigtige løsning. Men i mindst lige så mange tilfælde er det ikke, og forholdet ville formentligt kunne reddes. Fx igennem professionel parterapi. 

 solnedgang

Separation skal ikke gå ud over velvære

Nogle forhold kan nå et stadie hvor partnere kommer til at ødelægge hinandens livskvalitet. Det er naturligvis ikke meningen med et forhold. I de fleste tilfælde sker det ikke med vilje. Problemet er, at vi mennesker aldrig har været særlig gode til at håndtere emotioner. De kan løbe løbsk, og ende med at kontrollere os. 

Når sådan noget sker, kan det ofte ikke løses uden hjælp udefra. Og her er det godt med fagligt uddannede terapeuter, der ved hvad de gør. 

Professionel parterapi drejer det sig ikke nødvendigvis om at redde et forhold. Det vigtigste er at få partnere til at nå enighed og afklaring. Det endelige mål med parterapi er at partnere får det godt, med eller uden hinanden. 

Parterapi i Roskilde

Psykoterapeut Lars Schneider tilbyder parterapi i Roskilde og omegn. Parterapi kan være en god ide hvis du kan nikke genkendende til et eller flere af følgende punkter i dit forhold:

  • Skænderier – Det er naturligt og normalt at par indimellem skændes. Men ikke hvis det bliver daglig kost
  • Jalousi – Også jalousi er et naturligt fænomen. Men jalousi må ikke overskygge forholdet, så bliver det ødelæggende for den gensidige tillid. 
  • Negative mønstre – Det er når I allerede ved hvordan den andens (negative) reaktion i en given situation vil blive
  • Utroskab – Nogle sexologer mener at utroskab kan endda styrke et forhold. Men det gør det i hvert fald ikke hvis det opleves som sådan
  • Dominerende rutiner og vaner – Et af de største faldgruber i et forhold er, at det bliver forudsigeligt. At rutiner og vaner begynder at styre dagligdagen
  • Fastlåshed – En eller begge partnere føler sig fanget i forholdet, uden udsyn til personlig udvikling og fremgang. Det er et personligt meget destruktivt fænomen
  • Kedeligt sexliv – Gnisten i sexlivet bliver mere eller mindre udslukket med tiden igennem rutiner og vaner. Det kræver en aktiv indsats at bevare et godt sexliv, noget som ikke alle kan uden hjælp

2kvinder til møde

Genfind gnisten med hjælp af professionel parterapi i Roskilde

Hvis I selv mener at jeres forhold ikke er optimalt, prøv med parterapi. Det starter altid med en uforpligtende snak, inden I behøver at beslutte jer. Det er smart at prøve parterapi inden forholdet ender i en alvorlig krise. 

Der er intet at tabe, men meget at vinde.