Det er ikke altid sjovt at leve sundt

Gør det sjovt at leve sundt

z11

Vi har snart fået tudet ørerne fulde om, hvor vigtigt det er, at vi holde os sunde og raske. En usund livsstil kan nemlig lede til en lang række sygdomme og andre problemer. De fleste oplever dog alligevel gang på gang, at det kan være enormt svært at holde fast i de gode intentioner og at holde den sunde livsstil. De begynder året eller måneden med store mål, men så snart ens planer møder virkeligheden, er det som om de falder til jorden. Det kan der være flere grunde til. Den mest åbenlyse er selvfølgelig, at alting er sværere at føre ud i livet end det er at drømme sig frem til det. Ambitionerne om en sund og aktiv livsstil er langt nemmere at have end at føre den ud i livet, når sveden drypper af en, musklerne gør ondt og salaten smager dårligt. 

Netop derfor er den sikreste ved til en mere stabil og sund livsstil også at forsøge at gøre den sunde livsstil sjov og interessant. Det er der heldigvis også mange måder, hvorpå man kan føre ud i livet, og det handler selvfølgelig meget om, hvad man finder sjovt og interessant. Er man et meget socialt menneske, kan det være, at man finder det meget nemmere at træne, hvis man har en ven at gøre det sammen med. Det kan også være, at man finder et godt radioprogram, et fedt album eller en spædende podcast, som man lytter til om morgenen, mens man går eller løber sig en tur. På den måde bliver turen bare lidt mere interessant. Leder man lidt, kan man endda finde interaktive podcasts, hvor din hastighed har indflydelse på, hvad der sker i historien.

Podcat på løbeturen

Ud på eventyr

En af de mere oplagte muligheder for at gøre den aktive livsstil sjovere er selvfølgelig også at anskaffe sig en hund, som har brug for at gå sine daglige ture. Det viser sig faktisk i forskningen, at hundeejere gennemsnitligt er sundere. Prøv derfor at kigge online for at finde ud af, hvilken hund passer til dig og din nye aktive livsstil. Skal de være en hund, der kan løbe en tur med dig, eller måske skal det være en jagthund til når du genoptager den hobby.

Det kan også være, at du vælger at tage ud at rejse. De fleste forbinder nok rejser med ferier, hvor de lægger sig lidt ud i forhold til den sunde livsstil, men sådan behøver det ikke at være. Tag i stedet på opdagelse i gaderne eller naturen og få gået de ekstra kilo væk i uvante omgivelser. Vil du gerne bo økonomisk, kan du bo hos en værtsfamilie, hvor det ikke behøver at koste særligt meget andet end et par gaver fra Danmark til minde. På den måde kan du komme på mange flere sunde rejser.

Tag på en sund rejse