webdesign

Webhosting der ikke koster en bondegård – eller dit privatliv

z11

At have en eller flere websider er i dag så normal som at have en kaffemaskine. Du kan oprette ubegrænset mange websider helt gratis. Det gøres igennem flotte og professionelt designede skabeloner og du kan endda få dem hostet helt gratis.

Men gratis betyder i dag ikke det samme som tidligere. Gratis i dag betyder i bedste fald, at det ikke koster penge. Men penge er i dag langt fra den eneste valuta.

Dine persondata, dvs. alle mulige personlige oplysninger, er guld værd. Alt du nogensinde foretager dig, både online og offline, bliver sporet, analyseret, gemt og handlet med. Som privatpersoner har vi slet ikke fantasi nok til at forestille os hvor omfattende Big Data er.

Problemet med gratis webtjenester er, at de netop ikke er gratis. De koster dig ikke kontante penge, men de koster dig dit privatliv.

Retten til et privatliv koster penge

Ønsker du at være nogenlunde i kontrol over dine persondata, så koster det penge. Du kan muligvis stadig bruge gratis skabeloner til webdesign, men gratis hosting svarer til at lægge nøglen til dit hus under dørmåtten.  Så kan du lige så godt lade døren stå åben.

kode

Nå det kun er til en private blogs, kan det måske gå an med gratis hosting. Men hvis du driver en virksomhed, kan du ikke komme udenom at betale for det. Kun professionel webhosting kan garantere for sikkerheden af dine websider.

Priserne for webhosting svinger en hel del. Nogle virksomheder lader dig tro at deres service er meget mere værd end andres. Det kan de, fordi mange ejere af websider simpelthen ikke ved nok om emnet. De tror så at jo dyrere, jo bedre må det være.

Sådan er det ikke. Den eneste garanti du får med dyr webhosting er, at det koster dig flere penge.

Betal for det du har brug for

Nogle gange får du tilbudt pakkeløsninger som du slet ikke har brug for. Hvorfor skulle du fx betale for 1000 GB lagerplads når du kun har brug for 50?

Så er det bedre med skræddersyede web-løsninger. Der kan du både få webhosting billigere,  fordi du kun skal betale for den service du faktisk har brug for.

Kun få webside ejere har den nødvendige viden for at afgøre hvad dette er. Derfor er det vigtigt at du finder en webhost hvor du kan få kompetent rådgivning.

Gør selv hvad du er god til

Hvorfor skulle du betale for noget du lige så godt kan gøre selv? Fx at flytte et domæne til en ny webhost.

Det er ikke svært og alle kan lære det. Men hvis du kun skal gøre det en gang imellem, kan det være urentabelt at gøre det selv. Det er tidskrævende, når man skal prøve sig frem og lære af sine fejl.

I sådanne tilfælde kan det være en god ide at lade professionelle gøre det du ikke har rutine med. For dem er det en smal sag, som tager kun en brøkdel af den tid du skulle bruge. Det er netop hvad skræddersyede web-løsninger går ud på: Gør selv hvad du er god til, og overlad resten til de professionelle.

Geekdesign tilbyder hele båndbredden. Fra design af logoer til komplette websider inkl. webshop og betalingsløsninger, til sikker og billig webhosting.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.