ro

Brug for at skabe noget ro og balance i dit liv?

z11

Der er det faktum i livet, at der er en grænse for hvor meget stress og pres vi kan tåle, men det tragiske ved os mennesker er også at vi altid vil gøre vores bedste for at blive en succes, og det betyder at vi mange gange gør vores aller ypperste for at levere det der forventes af os, og i stedet for at sige fra når det bliver for meget, så søger vi metoder til at kunne presse os selv endnu videre.

Alle menneskers tærskel for hvor meget de kan tåle er forskellig fra den ene til den anden, hvilket vil sige at alle ikke kan bære det samme, og i alle forhold, og grænsen ligger lige præcis der hvor den skal være, hvor det vil være en rigtig god idé at du lytter til dig selv, og sørger for at restituere på en passende måde.

Alternativet er at du presser dig selv alt for meget, ender med at lide en form for psykisk knæk, og skal bruge lang tid på at hive dig selv op igen, så vær ærlig over for dig selv og mærk efter med jævne mellemrum.

Der kan være flere veje til at få skabt noget ro i livet

Den første metode er rimeligt simpel, og består i at balancere dine drænende aktiviteter med både søvn og fornøjelser, på en sådan måde at du kan deltage i alt det du gerne vil uden at blive træt.

meditation

Men der er også en anden vej, hvor det kan være at du ikke har tænkt over det tidligere, men tænk på hvad musik giver og har givet os af energi gennem livet, den måde vi kan koble forskellige stykker musik op på noget vi har oplevet gennem livet, det kan endda være du som barn har spillet et instrument selv.

Så hvorfor ikke genoptage – eller hvis det er noget nyt – lære at spille guitar fra bunden? Det kunne være du fandt noget i dig selv der kunne give dig lige præcis den ”zen-agtige” oplevelse du har brug for.

Og lad os være ærlige, det sværeste ved at lære noget nyt, eller genoptage noget gammelt, det er at starte på at lære det, for du kan med en god guitar skabe din egen stil, og få en aktivitet der beskæftiger både hænder og hjerne, og bidrager med at holde hovedet fri for bekymringer.

Hvis du hører til blandt dem der er særligt sensitive, så kan det også være et godt alternativ med musik, fordi det ikke behøver involvere andre, og der dermed ikke er noget pres for at være konform og passe ind i andres planer, det indebærer en form for frihed fra behovet for at skulle levere.