Lys

Det er sundt at leve i lyset – Få fat i en elektriker

z11

Menneskekroppen er lavet til at færdes udendørs og bevæge sig. Det er der slet ingen tvivl om. Vi har utallige muskler, der dagligt skriger efter at blive brugt, og vi bliver ofte ør i hovedet af at sidde inden døre og arbejde dagen lang. 

Måske vigtigst af alt, så kan vi også se, at kroppens indhold af vitaminer i høj grad afhænger af, hvad vi spiser, og hvorvidt vi går rundt under den skinnende sol eller ej. Solen er der nok ikke nogen, der kan erstatte, men studier viser dog alligevel, at vi som mennesker bliver langt gladere, hvis vi færdes i miljøer, hvor der er lyst og klart. 

Da det nu engang er en kendsgerning, at langt de fleste af os befinder os i vores hjem det meste af tiden, så er det måske en meget god idé at sørge for ordentlig belysning indenfor. 

Elektriker

Lad din elektriker ordne det

Selvom du er overbevist om, at den ene lampe i loftet skinner mere end nok, så er det som oftest ikke tilfældet. Lader du det bare stå til, ender lamperne med at blive sløvere, og hvis man ovenikøbet lader et par pærer sprænge, kan man hurtigt komme til at gå i halvmørke. 

Generelt set får du bare en dårligere oplevelse, når det kommer til lys, hvis du har alt for gamle lamper i loftet. Se derfor at få ringet til en lokal elektriker, der hurtigt kan komme forbi og give sit professionelle besyv med. 

Bor du for eksempel i Allerød, vil det med garanti ikke tage dig lang tid at finde en elektriker i Allerød. En elektriker vil, som sagt, hurtigt kunne komme forbi, og han har viden om alt lige fra de nyeste lamper, og til hvor mange du har brug for i loftet. 

Kort sagt kan din elektriker altså enten fikse de lamper, du har, samt hænge et par ekstra op, eller han kan fremtidssikre dit hjem, når det kommer til lamper og lys, ved at sælge dig et par af de allernyeste. Så går der nemlig lang tid, før du igen skal til at bekymre dig om den slags.

Vaagn

Vågn op naturligt ved hjælp af lys

Det er dog langt fra den eneste helbredsrelaterede ting, som din elektriker vil kunne hjælpe med. På det seneste har de såkaldte smart home systemer nemlig vundet indpas i flere og flere private danske hjem. 

Et smart home system er mere eller mindre, hvad det lyder som. Det er et computersystem, der har kontakt til temperaturen såvel som lyset i hjemmet, og derved gør hjemmets funktioner tilgængelige. 

Når det kommer til lige netop lysene, som nok er det, din elektriker vil have mest forstand på, så vil det blandt andet give dig muligheden for at skrue op og ned for lysstyrken, lade lyset slukke automatisk i rum, du ikke er i, og sågar indstille en timer til, hvornår lyset skal tones op eller ned. 

Det vil altså sige, at du kan vågne op ved et fastsat tidspunkt, ved, at lyset langsomt toner op. Det skulle efter sigende være en langt sundere måde at vågne op på, da man vågner naturligt og gradvist. 

Elektrikere arbejder altså ikke kun med stikkontakter; de kan også hjælpe dit helbred på vej.