tur i poolen

5 grunde til, at spaophold er så gode for dig

z11

Der er ingen tvivl om, at spaopholdet er noget af det første, som vi danskere tænker på, når det kommer til måder at afstresse på. For se bare på, hvor mange af de populære oplevelsesgaver, der bliver givet ud hvert år, som er en form for spaophold.

Men hvad er det lige, som gør, at en tur i spa er noget af det mest afslappende, som vi kan gøre? Du kan læse her, og så kan du læse nedenfor, hvis du gerne vil kende til de mange fordele ved at gå en tur i spa!

massageudstyr

Slip af med stressen

Du kender det sikkert allerede, men en tur i spa kan virkeligt være med til at tage kanten af på en hård dag. Der er simpelthen få ting så dejlige som at være i spa og bare mærke stressen rasle af.

Og det viser sig simpelthen bare, at det at være omgivet af varmt vand, mens man sidder uden at lave noget, kan være med til at få hjernen til at slappe af. Og det er selvfølgelig godt for dig, både fysisk og mentalt.

Diabetes og vægttab – spa kan hjælpe

Hvis du er en af de danskere, som døjer med dit vægttab eller har svært ved at indordne dig med din diabetes, så kan det måske være, at et spaophold er for dig.

For selvom videnskaben ikke er helt sikker på området, så er der god grund til at tro, at blodsukker-niveauer kan nedsættes, hvis man går i spa regelmæssigt. Samtidig viser nogle studier, at regelmæssige ture i spa kan være med til at gøre, at du mister et par kilo om måneden. Det er ikke meget, men det kan helt klart hjælpe et vægttab på vej!

Sov bedre med en tur i spa

Når du dypper dig i det varme vand, som er i en spa, så har det faktisk også afslappende effekter, som kan mærkes noget tid bagefter. Det viser sig nemlig, at spaophold kan være med til at forbedre din søvn markant.

Idéen er simpel – når du tager en meget spændt krop og putter den i varmt vand, så vil det varme vand få dine muskler til at slappe af. Det gør, at når du senere skal til at sove, så er din krop mere træt, og den kommer til at være mere klar til at sove.

sauna-kvinde

Mere selvtillid og mindre angst

Vi kan alle gå rundt med nogle mørke tanker i vores hverdag – og det er ikke noget at skamme sig over. En tur i spa kan dog være med til at hjælpe.

For du kender det sikkert. Når du føler dig tilpas og afslappet, så kommer du også til at være mere tilpas mentalt. Netop dette er jo det, som skal til for at skabe noget mere selvtillid og samtidig nedsætte meget af den nervøsitet og angst, som vi kan føle i hverdagen.

Renhed promoveres med et spaophold

Til sidst, så kan det nævnes, at en tur under det varme vand i forbindelse med et spaophold kan gøre dig meget renere – og ikke bare på grund af vandet i sig selv.

Men sådan et spamiljø er meget rent, og med det varme vand, så kommer det virkeligt til at åbne dine porer op. Når det sker, så kommer du til at opleve, at vandet er med til at rense meget af det skidt, som kunne sidde derinde, ud. Dermed får du en renhedsfølelse, som faktisk også forbindes med en hud, der bare er så meget klarere!