bjørn i smerte

Sådan behandler du smerter i ryggen på en naturlig måde

z11

Flere og flere af os døjer i dag med smerter i nakke og ned i skuldre og ryggen. Det skyldes blandt andet, at vi er meget mere stillesiddende i dag, end vores forfædre nogensinde har gjort. 

Læs med her for at se, hvordan du kan behandle dine smerter i ryg og skuldre på en meget naturlig måde.

dame og rygsmerter

Få styr på holdningen

Ofte stammer vores rygproblemer faktisk fra vores generelle holdning, når vi sidder ned eller går rundt i vores dagligdag. Så hvis vi får rettet op på disse problemer, vil det også kunne hjælpe en hel del på vores smerter – ja, vi kan endda være så heldige, at de helt går væk!

Prøv at minde dig selv om i din hverdag, at du skal sidde eller stå på en måde, som er godt for ryggen. Lad være med at sidde op af et for blødt ryglæn og hæng ikke for meget med skuldrene. 

Sæt eventuelt nogle små farverige post-its rundt omkring i dit hjem, eller sæt nogle daglige alarmer til på din mobil, som kan minde dig om det. 

Begynd at træne

Generelt træning og motion kan hjælpe en hel del på vores holdning – især hvis vi specifikt fokuserer på at træne ryggen. 

God motion som løb, cykling eller generel styrketræning kan være til stor hjælp, hvis vi døjer med mindre rygproblemer. Det retter vores holdning op og gør desuden ryggen stærkere, så den ikke lige så hurtigt kommer til at gøre ondt. 

Overvej derfor at gå i gang med at motionere, hvis du ikke allerede laver en form for træning i din hverdag. Det er ikke kun godt for ryggen, men også dit generelle helbred. 

massage

Naturlig medicin and alternative behandlinger

Hvis de ting, vi har skrevet foroven stadigvæk ikke hjælper spor, og du gerne vil prøve dig frem med andre naturlige måder at komme dine rygproblemer til livs, så er der naturligvis naturlig medicin eller forskellige alternative behandlinger, som du kan prøve af. 

Den naturlige medicin kan du købe i forskellige helseforretninger. Prøv blot at høre ad dernede, om de har noget medicin, som de vil anbefale til dig. 

Det kan imidlertid godt være en smule dyrt at købe ting fra en helseforretning af. Det er derfor en god ide at gå og holde øje med, om de kører nogle gode tilbud i nogle perioder. Brug også gerne tilbudsdage som Black Friday, når butikkerne rigtig har for vane at sætte varerne ned i lavpris læs mere på fridayblack.dk

Hvad angår alternative behandlinger, så kunne en god massage, akupunktur eller zoneterapi også hjælpe en del. Du kan prøve dig frem med nogle forskellige slags og se, hvad det er, der passer bedst til lige netop din ryg.