Balance

Skab ro i kroppen og sindet

z11

Intet kan give mere stress end en rodet økonomi. Om vi vil det eller ej betyder penge og økonomi meget i et moderne samfund, og du kan i dag ikke rigtigt komme nogen vegne uden at have penge på lommen. Det betyder også, at når der er rod i økonomien, er der også rod i sindet og kroppen.

skrivning

Hvad betyder økonomi for dig?

Uanset hvad baggrunden for en eventuel dårlig økonomi er, vil det fylde for de fleste mennesker. Det er en kæmpe stressfaktor, når man ikke har styr på sin økonomi, har et for højt forbrug i forhold til sin indtægt, eller hvis man har stiftet meget gæld.
De færreste voksne mennesker kommer igennem deres voksenliv uden at stifte gæld på et eller andet tidspunkt – og det er sjældent en enkelt gældsstiftelse eller to, der kan få læsset og overskuddet til at vælte. Det gør det til gengæld, når du ikke længere har styr på, hvem du skylder hvad, og hvornår du skal afdrage. En rodet økonomi kan også forhindre dig i at opnå de ting, du gerne vil, og derfor vil økonomi uundgåeligt fylde meget, når der er rod i den.

Hvad kan du gøre ved en rodet økonomi?

For det første bør du skabe et overblik over dine indtægter og udgifter ved at lave et budget. Det kan sagtens være, at det slet ikke er så slemt, som du frygter. Og gennem et budget kan du også finde ud af, om der er én eller flere poster, som du bruger for mange penge på, eller som du eventuelt kan skære helt væk. 

Du bør også altid overveje, om du kan ændre dine forhold, så det passer bedre til den økonomi, du har. Måske bor du simpelthen for dyrt i forhold til det, du tjener. Eller måske køber du alt for meget takeaway og vil kunne spare en mindre formue ved at lave mere mad derhjemme.

Når du har skabt overblik over dine indtægter og udgifter, så forsøg det samme med dine gældsposter. Har du mange kviklån stående? Hvem skylder du penge til? Afdrager du månedligt? Hvad er restgælden hos hver enkelt kreditor? Og hvornår er gælden fuldt ud indfriet?

Ved at opgøre din økonomi meget stringent, kan du få skabt et overblik over din økonomiske situation, og derfra kan du bedre finde en reel løsning på dine eventuelle økonomiske problemer.

Fred

Saml din gæld

Har du rigtigt mange kreditorer, og skylder du mange forskellige beløb til hver af dem, vil det under alle omstændigheder være svært at skabe et overblik. Du bør i en sådan situation sørge for at få samlet din gæld hos én kreditor ved hjælp af et samlelån. Det gøres bedst ved at indhente tilbud hos en masse forskellige låneselskaber på netop dét samlede beløb, du har brug for. Det låneselskab, du ender med at vælge, sørger for at indfri de forskellige gældsposter til dine øvrige kreditorer og herefter samle din gæld ét sted. Det betyder også, at du kun skal afdrage ét samlet beløb én gang om måneden til én kreditor. Det kan give ro i hovedet og fred i maven.