Person der fejer

Find ro i et rent miljø

z11

Er du en af de mange, der kan mærke hverdagens pres? Vil du gerne lave om på det? Nogle gange kan man føle sig stresset, og det kan selvfølgelig være af mange forskellige grunde. En del af det kan også være på grund af de omgivelser, du er i. Tag et kig omkring dig; kan du gøre dine omgivelser mere rene og rolige?

Mand der vasker vinduer

Vores omgivelser har stor betydning

Vores mentale tilstand bliver påvirket meget af det miljø, vi befinder os i. Det miljø består af flere forskellige dele; der er for eksempel de sociale aspekter af miljøet, der er de psykiske aspekter af miljøet, og der er de fysiske aspekter af miljøet. De kan være svære at skille fra hinanden, da de er tæt knyttede. De fysiske aspekter af dit miljø handler blandt andet om rengøring og orden. Der er nemlig mange, der føler sig forstyrret eller distraheret af et rodet miljø, så det bliver sværere at koncentrere sig eller finde ro i sindet. Men hvis du sørger for, at dit hjem er rent og pænt, kan du komme til at opleve en mere afslappet hverdag.

Rengøring giver ro

Rengøring giver ro, og ikke kun, når der er blevet gjort rent. Hvis du gør rengøring til en vane, kan det blive et lille, rart ritual i hverdagen, som også er med til at få dig ned på jorden. Selvfølgelig er det ikke alting, du kan gøre selv. Der skal nemlig helst gøres rent både indenfor og udenfor, men opgaver såsom at rense tagrenden kan være udfordrende. Her skal man nemlig op i en god højde, og det snavs, man tager ud af tagrenden, kan være tungt. Det er en opgave, som er rar at få overstået, men den kan føles voldsom. Her kan det hjælpe dig at vælge et tagrenderenser tilbud i stedet for. En professionel kan klare det for dig, men du får stadig en dejlig følelse af lethed, når opgaven er udført.

Arbejdsmiljø

Flere og flere er begyndt at arbejde derhjemme, og der er miljøet også vigtigt. Mange oplever, at de kan fokusere bedre, når der er orden og system på deres skrivebord, og at rummet er rent, samt fyldt med friskt luft. Det er vigtigt at lufte ud engang imellem, og det kan gøre underværker for, hvordan du har det. Du skal også huske at holde pauser i løbet af arbejdsdagen; pauser er nemlig også en vigtig del af ethvert arbejdsmiljø.

Tagrende der løber over

Dit hjem

Det er dit ansvar at holde dit hjem rent, men du vil til gengæld også kunne nyde det, når det er gjort. Et rent hjem er med til at give ro i sindet, og det er noget, man altid kan sætte pris på. Pas på dig selv, og pas på dit hjem.