mad_form_motion_helse_

Naturen er en kilde til den naturlige helse

z11

Vi mennesker har en tusind år lang tradition for at leve i balance med naturen. Naturen har i denne periode givet os det, vi havde brug for. Samtidig tog vi ikke mere end vi behøvede, og vi dyrkede naturen og passede på den.

Dette er desværre noget, som har ændret sig inden for de seneste par hundrede år. For med den moderne teknologi og industris indtog, så er vi ikke kun kommet længere væk fra naturen. Vi er også begyndt at kræve mere af den, end den egentlig kan tåle at tilbyde os.

Vi har glemt det gode ved naturen

Derfor er naturen efterhånden kun en ting, som bliver omtalt i forbindelse med negative ting. Vi snakker om naturen som noget døende, et problem i forbindelse med den globale opvarmning og som noget, vi har fået et forkvaklet og fjernt forhold til.

mad_form_motion_helse_

Men midt i den ophedede debat om klimaforandringer og rovdrift på naturen glemmer vi, at den stadig har masser af ting at tilbyde os. Og måske er det faktisk den lille opmærksomhed på naturen som nærende og helende, der kan hjælpe med at vende en ellers meget bekymrende udvikling – det advokerer hjemmesider som 2bg.dk blandt andet for.

Find medicin og næring i naturen

For eksempel er naturen en af de mest oprindelige og effektive kilder til forskellige former for helse. Mange vil også mene, at naturen inden for nogle områder kan helbrede lige så godt som en læge. Dette er dog ingen eksakt videnskab.

Det er dog et faktum, at masser af planter, blomster og lignende kan hjælpe med at styrke og nære kroppen. Går man ind i en helsekostforretning, så vil man da også se hylder, som bugner med forskellige naturbaserede helsekostmidler. Og det er værd at kaste sig over de kilder, som kommer direkte fra naturen.

Det kan naturlige helsemidler hjælpe med

Når man kigger på de problemer, som naturlige midler kan være med til at afhjælpe, så er listen uendelig lang. Tørt hår og usunde negle. Problemer med dårlig mave eller irriteret tyktarm. Ondt i halsen og hoste.

Naturmidlernes godtgørende effekt kan også være mindre konkret og mere generelt. Den søde duft af blomster og urter kan afslappe kroppen og sindet. En tur i det kolde hav kan vække kroppen og sætte gang i systemet. Mulighederne er uendelige, og det er op til én selv at udforske dem, så godt man kan.

mad_form_motion_helse_

Vælg det, der virker for dig

Når alt dette er sagt, så er der selvfølgelig stor forskel på normal medicin og den form for helse, som man kan finde i naturen. For mens medicin er testet og afprøvet, så er naturmidler mere intuitive. Her handler det om at afprøve, hvad der virker for en.

Således er det ikke sikkert at man selv får gavn af det, som for eksempel måske virker super godt for ens ven. Det vigtigste er at mærke efter, hvordan ens egen krop har det, og hvad den reagerer på. På den måde får man det bedste resultat.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.