cykeltur

Derfor skal du cykle de korte afstande i stedet for at tage bilen

z11

Vi vil her komme ind på, hvorfor det er en smart ide, at man cykler, når man skal fra A til B over korte afstande. Det gør sig især gældende, hvis man bor i en storby som København eller Århus, hvor det er oplagt at tage cyklen i stedet for at køre bil.
Her er grundene til, at man bør cykle i stedet for at køre bil.

  1. Det er godt for hjertet og giver god fysisk form. Når du cykler, får du trænet kroppen, og det er godt for hjertet at være fysisk aktiv. Det er bedre at cykle end eksempelvis at køre i bil eller tage bussen. Du får bevæget dig og kommer tilmed i form, hvis du gør cykelturen lidt udfordrende. Jo hurtigere, du cykler, jo mere får du ud af det fra et træningsperspektiv og i forhold til at gøre hjertet en tjeneste. Jo længere tid, du cykler hurtigt, og du kan holde farten ved lige, jo bedre er det for dig og din træning.

For at skabe bedre resultater er det en god ide, at du har en cykelcomputer, mens du cykler. Det sikrer, at du kan se dine resultater lige for næsen af dig. Hvad cykler du i gennemsnit, din nuværende fart, hjerterate og meget mere.

slot

  1. Det er ikke lige så smertefuldt som at gå eller løbe. For personer, der er overvægtige, kan det gøre ondt på fødderne at gå for meget. Sådan er det ikke, når man cykler. Med en cykel sidder du bare og træder på pedalerne. Det er lidt noget andet, når man går, for så skal ens fødder bære hele ens vægt. Der er ikke så stort et tryk på enkelte dele af kroppen, når man cykler.
  2. Det er sjovt og spændende at cykle. Man ser meget mere fra byen og føler meget mere, når man sidder på cykel. Det er også en rar følelse at få frisk luft og mærke vinden enten være med eller imod dig. Det er rart at cykle, fordi man kommer ud og bevæger sig og får nye indtryk af byen.
  3. Godt for klimaet. Det er godt for klimaet at vælge at cykle i stedet for at køre i bil eller tage bussen. Cykelturen afleder ikke noget CO2, og derfor er det en god ide at tage bus frem for at køre i bil.

Over længere afstand er bil godt

Skal du derimod på en lidt længere afstand, er det selvfølgelig smart, at man vælger at køre i bil. Det kan du læse mere om ved at klikke her.

landevej

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.