familie

Kvalitetstid med familien

z11

Lever du et liv, hvor du ofte har meget travlt, kan det være rart at bruge noget tid sammen med familien. Men hvad kan I lave sammen, så I får noget god kvalitetstid? Her får du nogle forslag til et par familieaktiviteter, som du kan overveje, om du skal lave med din familie.

Brætspil eller en god film

Der er mange aktiviteter, I kan lave derhjemme, hvor I rigtig kan hygge jer sammen. F.eks. kan I finde et brætspil frem og spille mod hinanden eller i hold. Det gode ved brætspil er, at I kan snakke med hinanden, samtidig med at I har det sjovt med spillet.

Men I behøver selvfølgelig ikke vælge en aktivitet, hvor I skal snakke en masse sammen, for I kan også få noget kvalitetstid ved at finde en god film, I alle gider at se. F.eks. kan I finde en streamingtjeneste og se, om der er noget, I kan blive enige om at se. Hvis I vil gøre det endnu hyggeligere, kan I også købe nogle snacks til filmen. Bagefter kan I snakke om, hvad I hver især synes om filmen, og måske I endda har lyst til at se endnu en film. I kan selvfølgelig også finde en god serie i stedet for en film.

Tag på ferie sammen

En anden måde at få noget kvalitetstid med familien er ved at tage på ferie sammen. I kan sætte jer sammen og snakke om, hvor i verden, I gerne vil hen og om, hvilken slags ferie det skal være. Der er jo stor forskel på en skiferie og en ferie, hvor I slapper af ved poolen i et varmt land, f.eks.

brætspil

Men I behøves selvfølgelig ikke rejse langt for at kunne få nogle gode oplevelser sammen. I kan også tage på camping I Danmark, f.eks. eller leje et sommerhus.

Husk de store begivenheder

Hvis ikke I bor sammen, men gerne vil bruge mere tid sammen, er det oplagt at mødes, når der er en grund til det. Der er masser af begivenheder i løbet af et år, som kan fejres med familien. Alle har f.eks. en fødselsdag, og fødselsdage er glimrende anledninger til at ses med familien.

Derudover er der også andre begivenheder, som finder sted hvert år, som I kan vælge at fejre sammen. Der er f.eks. jul og nytår. Julen fejres ofte med familien, men det kan være, du som regel fejrer nytår med vennerne. Hvis du gerne vil have noget mere kvalitetstid med familien, kan du overveje, om du i virkeligheden har mere lyst til at være sammen med familien i stedet. Desuden er der jo ikke nogen, som siger, du ikke kan fejre nytår med vennerne det ene år og familien det næste, så det skifter hvert år.

Husk at få taget billeder

Når familien er samlet, kan det være rart at få taget nogle billeder, som I kan se på senere og mindes de gode stunder. I kan tage billederne selv, men i kan også finde en fotograf, der kan tage billeder for jer, hvis I f.eks. holder en stor fest, så I slipper for selv at skulle stå for det. Det kan også være, I gerne vil have taget et familiebillede, hvor alle er med. Her kan I også overveje, om I selv vil stå for at få taget et godt billede, eller om I hellere vil betale en fotograf for det.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.