klædt på til kviklån

Bliv godt klædt på, inden du tager dit første online lån

z11

Står du netop nu i en situation, hvor du overvejer at tage dit første lån? Eller er det blot første gang, du skal låne penge online? Måske har du fået afslag på et lån i din bank og tager nu sagen i egne hænder? Årsagerne til at få behov for at tage et online lån kan være mange. Det er som udgangspunkt ikke nogen dårlig idé at tage et lån online, det kan bare være en god idé at have læst på lektien, inden man giver sig ud i an låneaftale, man måske ikke helt har gennemtænkt.

Der er en del ting, du bør have styr på, eller som du i det mindste bør have skænket en tanke, før du tager det såkaldte kviklån. Et kviklån går under mange navne, som alle dækker over samme begreb. Det er et lån, som du kan ansøge om hurtigt, som ofte giver svar på ansøgningen indenfor bare et par minutter og som grundet sine relativt små beløb har en forholdsvis høj rente.
Men har du mulighed for at tilbagebetale din kredit over den korte løbeperiode som et kviklån ofte vil have, så kan du være godt stillet til at tage et kviklån. Læs om kviklån her, hvis du vil vide mere. Men hvad er det så, du skal overveje, inden du tager et kviklån?

Hvad skal der til, for at du kan tage et kviklån?

For det første er der en række kriterier for, at du kan få lov til at tage lånet i første omgang. Låneudbydere har varierende krav til, hvad der forventes af dig som låntager, men der er en del krav som går igen. Heriblandt er:

  • At du er myndig, altså fyldt minimum 18 år. Nogle steder er alderskravet op til 21 år.
  • At du har dansk CPR-nummer og folkeregisteradresse.
  • At du har en e-mailadresse og et mobiltelefonnummer, du kan fanges på.
  • At du har NemID og dertilhørende NemKonto registreret i eget navn.
  • At du giver låneudbyder adgang til skatteoplysninger som seneste årsopgørelse. Låneudbyderen anvender disse til at udregne din kreditværdighed.
  • At du vurderes kreditværdig af låneudbyderen.
  • At du ikke er registreret i et skyldnerregister som RKI.

Der kan også være krav til din årlige indkomst, men da du i mange tilfælde vil kunne foretage fælles lån med andre, behøver det ikke være svært at opnå minimumsårsindkomsten.

Hvad får jeg med et kviklån?

Noget af det som gør kviklån attraktive er, at du slipper for at stille sikkerhed, og at redegøre for hvad du vil anvende de lånte penge til. Det er forskelligt fra banklån, og kan give dig en mere fri oplevelse i forhold til dit lån. Hav dog i sinde, at du kan opleve højere renter med kviklån, som du bør have styr på at få betalt til tiden. Du kan derfor med fordel holde budget, mens du betaler af på dit lån, for det er vigtigt du overholder dine aftaler.

aftale om kviklån

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.