Når en ny dille dukker op, kommer der altid et væld af webshops der forhandler det. Vi har set det med waterspeakers, lavalamper, covers til telefoner og meget andet. En af de helt store elektroniske diller i øjeblikket er naturligvis droner. For ganske få år siden var flyvende droner nærmest kun noget man kunne drømme om, hvis man ikke lige var interesseret i at spare op i mange år eller gældsætte sig til over begge ører.
Sådan er det på ingen måde mindre, og priserne på droner er raslet ned for et godt ord, og alle kan efterhånden købe en drone af en hæderlig kvalitet og droner og overvågningskameraer indtager luftrummet i stor stil, og på de fleste stille villaveje kan man høre en summen fra luften om søndagen, når Hr. Hansen har overtalt Fru Hansen til at det er i orden, at han har investeret lidt i nye legetøj.
Men kender du egentlig reglerne for at flyve med droner? For selvom der er mange der har investeret i dem, er det langt de færreste, der har valgt at sætte sig ind i de regler der rent faktisk gælder. Der er nemlig rigtig mange, der blot ser dem som legetøj, men der er mange måder de kan bruges på.
En af de regler som rigtig mange “overser” er Dette indebærer blandt andet at flyvehøjden som dronen flyver i ikke må overstige 100 meter. Dette er der nok en del der overholder, men afstanden til bymæssig bebyggelse eller offentlig vej som minimum skal være 150 meter, og her er der langt flere, der ikke lige tænker over dette, når de står i haven og synes det er sjovt at flyve rundt med den.
Når der er tale om erhverv, er det dog lidt anderledes. Her må der gerne flyves i bymæssig bebyggelse, hvis blot området er spærret af. Så man må gerne lave videoer af af sin virksomhed og lignende.