Forkølelse

Døjer du med forkølelse?: 5 husråd til at slippe af med den irriterende snue

z11

Det kolde og våde vejr, som det danske klima hovedsageligt består af, skaber ofte våde fødder og kolde næser. Derfor er det ikke underligt, at så mange mennesker kommer til at døje med forkølelse mindst en gang i løbet af de kolde måneder. 

Selvom en almindelig forkølelse ikke gør en decideret syg, så kan man godt føle sig ubehageligt til mode og drænet for energi. Derfor får du her 5 gode, gamle husråd til, hvordan du kan slippe af med den irriterende snue. 

Hvis du har brug for råd til andre helserelaterede problemer, så kan du finde flere husråd her.  

1. Lav et dampbad til dit hoved 

Når næsen er helt stoppet, så kan du løsne lidt op ved at lave et lille dampbad til dit hoved. Det eneste du skal bruge er en skål, kogende vand, et håndklæde og evt. lidt kamille. Du hælder blot det kogende vand op i skålen og putter kamillen i vandet. Derefter holder du bare hovedet over skålen, imens du dækker begge dele med håndklædet. På denne måde holder du bedre på dampen og varmen. 

Antiinflammatorisk honning

2. Put pebermynteolie under næsen  

Hvis dampbadet ikke giver dig nok lindring, så kan du putte en lille smule pebermynteolie lige under dine næsebor. Den stærke pebermynteduft fra olien kan åbne op for dine luftveje og dermed være med til at give dig muligheden for at trække vejret igennem næsen tilbage. Du kan købe pebermynteolie på dit lokale apotek. 

3. Spis masser af hvidløg og honning 

Det lyder måske underligt, men du behøver heldigvis ikke at spise hvidløget og honningen sammen. Både hvidløg og honning er antiinflammatoriske madvarer. Det vil sige, at de er med til at bekæmpe betændelser i kroppen og booste dit immunforsvar. På denne måde kan de være med til at bekæmpe forkølelsen. 

Så du kan passende spise masser af hvidløgsbrød og drikke varm te med honning, når du gerne vil prøve at slippe af med din forkølelse. 

Varme sokker

4. Sov med hovedet eleveret 

Grunden til at man ofte føler sig drænet for energi, når man er forkølet, skyldes ofte, at det kan være svært at sove, når næsen er helt stoppet. En måde, hvorpå man kan lette noget af presset i næseborene og dermed komme til at trække vejret lidt nemmere, er ved at elevere hovedet, når man skal sove. 

Du kan nemt elevere dit hoved ved blot at lægge en ekstra pude under den pude, som du allerede sover med. Hvis dette ikke er nok, så kan man også vælge at sidde op at sove. 

5. Hold dig varm 

Sørg for at hold dig varm, når du er forkølet. Hvis du får kulde, så kan det være med til at forlænge din forkølelse i ekstra lang tid. Det er specielt omkring dine fødder og hals, du skal sørge for at holde dig varm. Så snup et par ekstra varme sokker på og vikkel det luneste halstørklæde, som du har, om halsen. Hvis du så lige snupper en kop varm te med honning, så skal du nok hurtigt blive rask.