skyde til måls

Skydning: En anderledes hobby med mange fordele

z11

De fleste vil måske ikke kendetegne det som en sport, men skydning er en udfordrende hobby. Udover at træne din evne til at finde ro, når du skal ramme plet, så er der mange andre fordele ved at kunne slappe af, tage sigte og trykke på aftrækkeren. Læs her alle de gode fordele ved at gå til skydning.

skydeskive

Køb dit eget gevær, hvis du vil prøve kræfter med sporten

I Danmark er det tilladt for den helt almindelige dansker over 18 at eje et luftgevær med en kaliber under 4,5. Det betyder, at du helt uden jagttegn eller andet kan investere i dit eget gevær. Den type af gevær. Du bare selv kan købe, er den samme slags, som du måske har skudt til måls med i tivolier. De kaldes også for luftriffel eller salonriffel. Det er derfor en let og ukompliceret type luftgevær, du kan købe uden jagttegn. Hvis du er på udkig, kan du finde et billigt og lovligt gevær online.

Skydning styrker din koncentration og fokus

Pust langsomt ud og tryk på aftrækkeren. Det kræver fuld koncentration at skulle ramme midten af skydeskiven med dit gevær. I dag skal vi hele tiden kunne multitaske og have gang i tusind ting på én gang. Skydning handler derimod om at finde roen og koncentrationen om én ting. Derfor træner skydning din koncentration, evne til at finde ro og selvfølgelig dit øjemål, fordi det kræver din fulde opmærksomhed. På den måde er skydning en oplagt sport for dig, der har brug for at finde ro i en travl hverdag.

kvinde med gevær

Alle kan deltage i skydning

Det gode ved skydning er, at det er en meget inkluderende som sportsgren. Du kan nemlig deltage lige meget alder og eventuelle handikap. Så længe du kan fokusere og forstår, at du har med skydevåben at gøre, kan du deltage i skydning på bane og til events. Bonussen ved at gå til skydning er, at du opnår bedre evne til at fokusere og koncentrere dig – også når du er ikke er på skydebanen.