baby holder forælder i hånd

Naturlig sundhed for mor og barn

z11

Forældreskabet er en kæmpestor og livslang udfordring. Det lyder voldsomt, men det er faktisk ganske skønt. Det er det især, fordi det at blive forælder er en god mulighed for at sætte nogle positive forandringer i gang i sit liv.

En af disse forandringer kunne handle om den måde, som man tænker på sin egen og sit barns sundhed på. Barnet skal selvfølgelig have de bedste vilkår overhovedet. Derfor er det vigtigt at træffe aktive valg i forhold til madvarer, livsstil og produkter. Her kan man derfor læse lidt mere om, hvordan man kan fremme naturlig sundhed for forældre og barn.

barn med bamse

Vælg legetøj med omhu

Alle børn skal have legetøj. Alle børn har også til tider godt af at blive parkeret i et hjørne med noget underholdning, mens forældrene tager en pause. Det er der ikke noget farligt i. Men derfor kan det stadig godt betale sig at tænke over, hvilket legetøj man giver sit barn – og hvordan man bruger det. 

For eksempel kan man fravælge det værste plastikbras, og i stedet satse på miljøvenlige og bæredygtige produkter i mere grønne materialer. Det er godt for naturen, men det er også godt for ens barn. Man kan også tænke over brugen; aktiverer legetøjet barnets kreativitet og logiske sans, eller er det bare tom underholdning.

foraelder

Spis sundt og varieret

Der er som sagt ingen grund til at være fanatiske. Det er for eksempel helt sikkert, at nybagte forældre en gang imellem har brug for at tage den nemme løsning og ringe efter snasket take away. Men gode og grønne vaner i det store billede er godt for både voksne og børn.

Og hvorfor ikke lære barnet at tænke og spise sundt helt fra barnsben af? Gode vaner forgår ikke så nemt, og derfor kan dette valg præge barnet positivt resten af livet.