ellader

Grønne valg for din egen og klodens skyld

z11

Klimaeksperter har råbt vagt i gevær i snart halvtreds år, og i dag er det de færreste, der benægter det. Temperaturerne stiger, og vi kommer til at se flere ekstreme vejrfænomener. Går du op i psykisk og fysisk velvære, bekymrer du dig sikkert også over klimaforandringer. Det er trods alt svært at fokusere på en sund livsstil uden at se længere end sin egen næse.

Intet menneske er en ø

De fleste af de valg vi tager, påvirker andre mennesker. Og hvad angår de klimamæssige valg, bliver også kommende generationer påvirket. Har man selv børn, rammer eksperternes ord om fremtidens naturkatastrofer ekstra hårdt.

Der er meget snak om, hvis ansvar det er at beskytte planeten. Det simple svar er, at vi alle som en deler ansvaret. Nogle mennesker tager selvfølgelig dette ansvar mere seriøst end andre.

Man kan dog fristes til at spørge; ”hvorfor skal jeg ændre adfærd, hvis de store klimasyndere ikke gør?” Det er en helt naturlig reaktion. Men tænk bare på ordsproget, ’mange bække små gør en stor å’. Selv den mindste indsats har betydning i det store billede.

God grøn samvittighed

Her til lands er vi blandt frontløberne, når det gælder grøn omstilling. Politikerne er ambitiøse angår reducering af drivhusgasser, og vi laver flere vindmølleparker. Som borgere har vi også langt hen ad vejen forstået alvoren.

Du har garanteret hørt det tusinde gange før. Lige siden dine forældre mindede dig om at slukke lyset, nå du forlod børneværelset. Vi skal spare på strømmen, og som forbrugere bør vi generelt blive bedre til at spare.

verden

Mange klimaråd er også økonomiske råd. Det gælder især på fødevareområdet. Måske du allerede er ekspert i at affaldssortere, handle genbrug og undgå madspild. Men du kan gøre en endnu større forskel for planeten ved at flytte den grønne tankegang ud i carporten.

Dyrk den grønne livsstil med elbil

Elbiler giver god samvittighed, fordi de belaster miljøet langt mindre end benzindrevne biler.

Især i byerne er det vigtigt, at flere vælger dette grønnere alternativ. Selvfølgelig mest i forhold til udstødning, men sandelig også i forhold til støj. Tænk bare på hvor meget larm der er på de mest trafikerede ruter i København.

Antallet af elbiler stiger stødt. Alligevel er det stadig ikke almenkendt, hvordan elbiler helt præcist fungerer. Vidste du f.eks., at der findes ladere, som man kan tage med sig. Dette er særligt smart på de længere køreture. Du kan jo ikke altid være sikker på at komme forbi en ladestation. Hvis du drømmer om en elbil kan du læse mere om personlige via dette link https://ladertilelbil.dk/.

Mange forbrugere falder ned af stolen, når de hører prisen for det CO2-venlige køretøj. Men i det lange løb kan det betale sig – om ikke andet så på den grønne samvittighed.