Hus

Fordele og ulemper ved 2 plans huse

z11

Står i og skal bygge nyt hus, så har i ofte mulighed for at vælge mellem at bygge et hus i 1, halvanden eller 2 plan.
Rigtig mange familier vælger i dag at bygge 1 plans huse, men 2 plans huse har faktisk flere fordele som ikke alle tænker over.
Er du i tvivl om et 2 plans hus er noget for dig, så læs med her og bliv klogere på fordele og ulemper.

Tommel op og ned

Få mere ud af grunden

Det er ikke alle grunde der er lige store, og skal der også være plads til en carport, en garage, et skur, en god indkørsel, drømme terrassen osv. så bliver der hurtigt brugt af de udvendige kvadratmeter der er tilgængelig på grunden.
Det kan være svært at vurdere hvor meget udenomsplads man har brug for, men har i planer om at bo der i mange år, vil i hurtigt opleve at så meget udenomsplads som muligt er en lækker ting.
Ønsker i ikke at gå på kompromis mellem boligkvadratmeter og udenomsplads, så er det en stor fordel at bygge i 2 plan. Her kan i nemlig få en masse kvadratmeter som ikke koster noget ekstra i grundkøb.

Få mere privatliv

Et 2 plans hus byder ofte på en smule mere privatliv. Har du f.eks. overnattende gæster, eller er børnene blevet store og ønsker ikke at sove lige op af mor og far, så er der mulighed for at indrette 1. sal som teenageafdeling, eller det kan være her i kan trække jer tilbage mens de halvvoksne børn holder fest i underetagen.
Derudover skal man også huske at hvis området byder på en god udsigt, så vil en altan fra 1. sal være utrolig lækker

Trapper

Hvad byder fremtiden på

Den største ulempe ved en 1. sal kan være tilgængeligheden, især når man bliver ældre kan det blive en udfordring at skulle op og ned af trapper, ligesom det kan være besværligt at skulle flytte møbler op og ned fra 1. sal.

Derudover er det faktisk en smagssag om man ønsker et hus i 1 eller 2 plan. Nogle mener at et hus med 2 plan er mere hyggeligt, mens andre mener det er upraktisk.