kvinde i naturen

Giv dig tid til at finde dig selv

z11

Hverdagen er fuld af alverdens store gøremål, og selv når man bare prøver at slappe lidt af, så virker det til at være skemalagt, meget stramt og ikke nok. Du bliver næsten stresset over at slappe af, fordi du skal stadig nå mange ting og der er også mange ting som dit indre jeg ønsker at lave, men opvasken skal ordnes, hunden kommer til at forstyrre dig både når du vil slappe af, men også når du vil lave din hjemmefitness. Det hele sætter sig i dit humør og dit sind og det er derfor tid til at du får gjort noget ved det.

hund og hånd

Udnyt dine planer

En af de ting som kan hjælpe dig med at finde dig selv lidt mere, vil være at du netop forener dine gøremål med dine behov. Tag for eksempel luftningen af din hund. Mange hundeejere har i forbindelse med den digitale kommunikations fremmarch fået forenet mobilen med gåturen, og frem for at nyde alt det som gåturen indeholder, frisk luft og en glad hund fx, så har man stadig apparatet med som gør at man skal være til stede flere steder på en gang og man vil her ikke kunne finde sig selv.

Derfor når man udnytter sine planer, skal man også være i dem imens. At du tager energien og glæden fra din hund til dig, og samtidig tager dybe vejrtrækninger for at få den frie, rene luft ind i kroppen, og på den måde åbne dig op til den frihed du kan få i dette øjeblik. 

Det samme gør sig også gældende når du sidder om aftenen og hunden er lidt for kælen. Fremfor at skubbe hunden væk og kræve at den lægger sig over i den fine hundeseng, så slap af sammen med din hund. At være i nærkontakt med dit kæledyr sender gode stoffer til hjernen, som giver dig en bedre følelse indeni. 

mediterende ord

Investér i løsninger

Du kan også tænke på den gamle talemåde ”Tid er penge”, og dit psykiske velvære kræver tid og ro. Dette betyder at selvom nogle vil se det som at du springer over hvor gærdet er lavest, at du er doven og muligvis lidt uansvarlig, så skal du kigge på dig selv og se hvor meget tid du kan få til dig selv og få bygget dig op. 

Derfor er der intet galt i at investere i en robotstøvsuger eller en god opvaskemaskine som sparer dig de lange arbejdstimer. Dette fører til at der kommer tomme felter i din skemalægning og dem skal du netop bruge på at finde dig selv. 

Her kan du ty til meditationer, lytte til musik der bringer ro i sindet, finde en bog eller på anden måde danne dig selv et personligt frirum der skal være med til at oplade dig selv på samme måde som din mobil får en opladning hver aften og hele natten igennem.