Polaroid

Derfor skal du overveje et polaroidkamera i 2019

z11

Måske husker du polaroidkameraet fra dine tidlige år, måske har du set det på film, eller måske har du på anden vis stiftet bekendtskab med det. Uanset hvornår og hvordan, er du med garanti klar over, hvad et polaroidkamera er. Kameraet med den smarte, indbyggede billedfremkalder havde sin storhedstid for år tilbage, men ligesom det gælder for så mange andre trends, er polaroidkameraet nu tilbage i rampelyset. Læs mere om hvad det kan skyldes her, om hvorfor du bør overveje et polaroidkamera i 2019, og om hvordan du vælger det rigtige kamera for dig.

Gem de helt særlige minder

Man kan måske undre sig over, at et kamera, der tilbyder så analog en fotooplevelse som netop polaroidkameraet vinder indpas blandt nutidens trends. Med de mange digitale muligheder, vi har i dag, synes det bemærkelsesværdigt, at et kamera, hvis mest bemærkelsesværdige funktion er at fremkalde håndgribelige billeder opnår fornyet popularitet. Men netop håndgribeligheden er sandsynligvis en central forklaring på polaroidkameraernes renæssance.

Polaroid

Muligheden for at tage et mere eller mindre ubegrænset antal billeder med vores smartphones eller digitale kameraer har for mange en tendens til at underminere det særlige ved det enkelte foto. Et foto har ikke længere samme værdi, som det havde førhen, og mange forbinder håndgribelige, analoge fotos med noget nostalgisk. Har man kun et begrænset antal ”skud i bøssen,” når man tager sine billeder, bliver det enkelte billede altså for mange mere særligt og unikt. Dertil kommer, at det kan være en hel særlig oplevelse at sidde og kigge sine billeder igennem, mens man har dem i hånden frem for at se dem på en skærm. Netop dette giver polaroidkameraet en unik mulighed for, og kan du genkende nogle af de tanker beskrevet ovenfor, kan det derfor være værd at overveje, om du skal slutte dig til den aktuelle trend og anskaffe dig et polaroidkamera.

Vælg den rigtige model

Det første kommercielle kamera med en indbygget fremkalderfunktion så dagens lys allerede i 1948. Siden da har producenterne har de såkaldte instant-kameraer udviklet teknologien mærkbart, og i dag findes der flere forskellige typer af polaroidkameraer på markedet med bedre og mere veludviklede teknologier end nogensinde før. Har du besluttet dig for at købe et polaroidkamera, er den endelige beslutning således ikke truffet. Der findes nemlig en hel række forskellige polaroidkameraer med forskellige funktioner. Du kan læse mere om de enkelte modeller her. Der er nemlig forskel på kvaliteten af billeder, det er muligt at tage, ligesom der kan være forskel på, hvor meget film der er plads til i det enkelte kameraer.

Der findes både et kamera til dig, der blot synes, det kunne være sjovt og fint med det samme at kunne fremkalde et par sjove og særlige billeder fra de særlige begivenheder i livet, og så findes der et kamera til dig, der er mere seriøs omkring fotografi. Forskellen er bestemt ikke ubetydelig, og det er derfor en rigtig god idé at undersøge de forskellige muligheder lidt nærmere, inden du beslutter dig for, hvilket kamera, du ønsker at købe.

Polaroid

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.