afslapning

3 råd til at undgå stress

z11

Der findes i dag rigtig mange stressfaktorer, som kan påvirke én; arbejde, familieliv, venner, motion, sociale medier, økonomi og meget mere. Når man lægger for meget pres og for mange krav på sig selv fra morgen til aften, så man risikere at brænde ud.

Derfor får du her en mini-guide med 3 råd til, hvordan du undgår stress.

1.   Husk pauserne – både de store og de små

Det er okay at have travlt i perioder, men det er langt fra sundt, hvis man konstant farer og flyver omkring. Både krop og sind trænger til pauser engang imellem, så giv dig selv lov til at sætte dig ned i løbet af dagen og nyde et stille øjeblikket.

Det er også vigtigt, at man sørger for at få holdt ferie. Hvis man har svært ved at slappe af, så kan det være godt at rejse lidt væk hjemmefra. Hvis du mangler midlerne til at rejse, så kan du læse mere om de billigste forbrugslån her.

stress

2.   Lær at sige nej

For mange mennesker er det omverdens forventninger til dem, som er med til at give dem stress. Alt for mange mennesker har svært ved at sige nej til andre, hvilket desværre kan resultere i, at de bliver overrumplede af arbejde.

Det er derfor en god ide at øve sig i at sige nej. Dette kan være svært, hvis man gerne vil hjælpe andre mennesker, men nogle gange er det vigtigere, at man mærker efter inderst inde og hjælper sig selv først. Man kan kun være sit allerbedste jeg for andre, hvis man husker at prioritere sig selv først engang imellem.

3.   Skru ned for kravene til dig selv

Det er dog ikke kun omverdens krav, som kan være med til at stresse en; det kan ens egne forventninger også. Mange mennesker kender sikkert til de stressfrembringende krav, som man stiller til sig selv såsom: ”Jeg burde træne noget mere” eller ”Jeg burde bruge mere tid på mine studier”.

Sådanne tanker gør, at man får svært ved at være tilfreds med sig selv og ens præstationer. Men nogle gange er det helt okay at skrue ned for perfektionismen og alle kravene til en selv, og så bingewatche en serie på Netflix i stedet for at tage i fitness.